Free delivery above 75 euro

Gratis verzending boven 75 euro

Wat zijn de voordelen van een Hot Stone Massage?

Cryo Beauty Hub hot stone Massage

Wat zijn de voordelen van een Hot Stone Massage?

Wat gebeurt er tijdens een hot stone massage?

 

Een hot stone massage is een vorm van massage therapie. Het wordt gebruikt om je te helpen ontspannen en gespannen spieren en beschadigde zachte weefsels te verzachten versoepelen door je hele lichaam.

 

Tijdens een hot stone massage, worden gladde, vlakke, verwarmde stenen gelegd op specifieke delen van je lichaam. De stenen zijn meestal gemaakt van basalt, een soort van vulkanisch gesteente dat warmte vasthoudt. Volgens de Universiteit van New Hampshire Health Services, zijn hot massage stenen verhit tot tussen 130 en 145 graden.

De stenen kunnen worden geplaatst:

 

 • langs je ruggengraat
 • op je buik
 • op je borst
 • op je gezicht
 • op je handpalmen
 • op je voeten en tenen

 

Massage therapeuten kunen de verwarmde stenen vasthouden terwijl ze je lichaam masseren met behulp van Zweedse massage technieken, zoals:

 

 • lange halen
 • cirkelbewegingen
 • trillen
 • kloppen
 • kneden

 

Soms worden ook koude stenen ook tijdens een hot stone massage. Koude stenen mogen worden gebruikt na hete stenen om gezwollen bloedvaten te kalmeren en de huid te kalmeren.

 

6 voordelen van hot stone massage:

 

Alle hot stone massages vallen in het algemeen onder de noemer alternatieve geneeskunde. Ze zijn steeds een populairder wordende aanvullende therapie voor vele symptomen. Hier volgen een aantal voordelen van  een hot stone massage:

 

1. Helpt  spierspanning en pijn verlichten:

 

Warmte wordt al lang gebruikt om spierspanning en pijn te verzachten. Het helpt bij het verhogen van de bloedtoevoer naar een probleemgebied. Het kan ook helpen spierspasmen te verminderen en de flexibiliteit alsmede bereik van bewegingen te vergroten. Koude therapie verlicht ontstekingen. Afhankelijk van uw symptomen, kan het afwisselen van warme en koude stenen tijdens uw massage erg nuttig zijn.

 

2. In geval van stress en angst:

 

Het is de mening van de American Massage Therapy Association dat “massage een effectieve therapie tegen stress kan zijn.” Onderzoek ondersteunt hun mening. Een 2001 studie toonde aan dat een tien minuten durende massage cardiovasculaire reacties verbeterde zoals het slagvolume. Uit een studie uit 1997 bleek dat 15 minuten, stoelmassage ter plekke op de werkvloer in aanzienlijk verminderde spanning resulteerde in vergelijking met een pauze van 15 minuten zonder enige massage.

 

Uit en 2015 studie bleek dat mensen die abdominale colorectale chirurgie ondergingen minder pijn, spanning en angst ervaarden na het ontvangen van post-operatieve massage.

 

3. Bevordert de slaap:

 

Een 2006 literatuur review toonde aan dat massage een alternatief kan zijn voor het gebruik van slaappillen bij volwassenen met slapeloosheid. Het onderzoek toonde aan dat rugmassage ontspanning bevorderde en slaap opwekte. Een 2001 studie toonde aan dat kinderen met slaapproblemen die een massage van 15 minuten werd gegeven door hun ouders sneller gingen slapen. Ze waren ook meer alert, actief en positief bij het ontwaken. Er wordt gedacht dat massage je kan helpen genieten van een meer herstellende slaap, hoewel niet helemaal begrepen hoe en waarom.

 

4. Verlichten van de symptomen van auto-immuunziekten:

 

Hot stone massage kan pijnlijke aandoeningen zoals fibromyalgie verlichten. Fibromyalgie is een aandoening die wijdverspreid is en chronische pijn veroorzaakt. Volgens een 2002 studie met mensen met fibromyalgie, welke een massage van 30 minuten kregen, sliep men langer, had men minder triggerpoints, en had men verminderde niveaus van substantie P (een stof die betrokken is bij het doorgeven van pijnsignalen) in vergelijking met mensen met de aandoening die ontspanningstherapie ontvangen. Meer onderzoek is echter nog nodig, voordat massage een standaard onderdeel wordt van fibromyalgie behandeling.

 

Een 2013 studie bleek dat mensen met reumatoïde artritis baat kunnen hebben van een moderate-pressure massage, zoals hot stone massage. Deelnemers aan de studie ervaarden minder pijn, een sterkere grip, en een groter bereik in hun bewegingen na 1 maand massage therapie.

 

5. Kan helpen kanker symptomen te verminderen:

 

Een grote, drie jaar durende studie gepubliceerd in het Journal of Pain and Symptom Management onderzocht hoe massage pijn, vermoeidheid, stress en angst, misselijkheid, en depressie beïnvloedt bij 1290 mensen met kanker. De studie toont aan dat massage, in het bijzonder Zweedse massage, hielp bij t verminderen van symptomen van kanker, zelfs bij hen met aanzienlijke symptomen. Onderzoekers vermoeden dat het troostende karakter van de menselijke aanraking een rol heeft gespeeld.

 

6. Immuniteitsboost:

 

Massage kan je immuunsysteem een boost te geven. Volgens een 2010 studie had een enkele sessie Zweedse massage therapie direct een positieve invloed op de immuniteit. Bloedmonsters genomen vóór en na de massage lieten een daling zien in arginine-vasopressine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.


BOEK NU

Je kunt ons bellen voor een afspraak of direct boeken online.


Wie hebben baat bij een hot stone massage?

 

Iedereen die last heeft van spierspanning en pijn, slapeloosheid, of stress kunnen kunnen baat hebben bij een hot stone massage. Als je een chronische aandoening heeft die pijn veroorzaakt, is het raadzaam met je huisarts of behandelend arts te overleggen of een hot stone massage wellicht een goede optie voor je is.

 

Risico’s en waarschuwingen:

 

Wanneer de hot stone massage uitgevoerd wordt door een getrainde therapeut, is deze over het algemeen veilig. Er zijn een aantal omstandigheden waarin de massage moet worden vermeden. Raadpleeg je arts alvorens je een massage overweegt als er sprake is van :

 

 • een bloedingsstoornis of bloedverdunners gebruikt
 • brandwonden op de huid
 • open wonden
 • een geschiedenis van bloedstolsels
 • een operatie in de afgelopen 6 weken
 • een breuk ernstige osteoporose
 • suikerziekte

 

Een prenatale massage kan helpen stress te verlichten en ongemakkelijke zwangerschapssymptomen te verminderen. Toch zullen de meeste massage therapeuten geen hot stones gebruiken bij zwangere vrouwen. Als je zwanger bent, mag je alleen een massage krijgen met expliciete toestemming van je huisarts, en alleen door een getrainde prenatale massagetherapeut.

 

Om brandwonden te voorkomen, moet er altijd een barrière, zoals een handdoek of laken, tussen de hot stones en je huid geplaatst worden. Neem contact op met je therapeut en vraag hoe hij of zij de stenen verwarmt. Er moet ten aller tijde een professionele hot stone verwarming worden gebruikt. Gebruik nooit stenen die zijn verwarmd met:

 

 • magnetron(oven)
 • een slowcooker
 • heet bord
 • oven

 

Het komt neer op:

 

Studies tonen aan dat een hot stone massage een werkzame manier kan zijn om stress en angst te verminderen, het ontspant, en het pijn en spierspanning kan verlichten. Het kan hulpzaam zijn bij een verscheidenheid van aandoeningen en omstandigheden.

 

Meer onderzoek is nodig om erachter te komen waarom massage therapie zo’n krachtige impact heeft. Het kan substantieel te maken hebben met de menselijke aanraking. Voor veel mensen geeft aanraking een gevoel van verbondenheid en veiligheid.

 

Om ervoor te zorgen dat u een positieve hot stone massage-ervaring krijgt, raden wij alleen gebruik te maken van een massage therapeut opgeleid om te werken met hete stenen. Je kunt een wat stijfheid voelen tijdens de massage, of de dag erna. Dit kan het gevolg zijn van de diepe weefselmanipulatie en de uitgeoefende druk. Je mag geen pijn voelen. Als je je ongemakkelijk voelt of pijn ervaart tijdens de massage, laat je massagetherapeut dit direct weten.


Book Now

Bel ons voor een afspraak of book direct online.


jie luo
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website